Wat is een NEN 2580 meetrapport?

Stel je voor dat je op het punt staat je droomhuis te kopen of een nieuw kantoorpand te huren. Je stapt binnen, de ruimte is geweldig maar hoe weet je nu precies hoe groot het is? Dat is waar dit meetrapport voor je woning je bij helpt.

Verzekerd van de exacte vloeroppervlakte

Voor de gemiddelde bewoner is de exacte vierkante meter misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar voor potentiƫle kopers of huurders is het belangrijk om de werkelijke omvang van een woning of zakelijk pand te kennen. En daar komt het NEN 2580 meetrapport goed van pas.

Het meetrapport stelt eigenaren in staat om tot in de puntjes aan te tonen wat de totale vloeroppervlakte van een locatie is. Het is geen willekeurige meting, het volgt strikte normen en procedures. Zo ben je altijd verzekerd van de juiste vloeroppervlakte.

De NEN 2580 norm

Achter het NEN 2580 meetrapport staat de NEN 2580 norm. Ontwikkeld door het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN). Dit is een organisatie die bepaalde normen ontwikkeld en beschikbaar maakt. De richtlijnen spelen een grote rol bij het maken van zakelijke overeenkomsten.Ze garanderen de kwaliteit en veiligheid op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens tot aan brandveiligheid.

De NEN 2580-norm wordt vaak gebruikt bij het vaststellen van de grootte van bouwpercelen en vloeroppervlaktes maar ook bij de inhoud van gebouwen.De resultaten worden eerst nauwkeurig berekend en daarna worden zij vastgesteld in een meetstaat.

Waar heb je een NEN 2580 meetrapport allemaal voor nodig?

Het NEN 2580 meetrapport is een belangrijke tool voor iedereen die met vastgoed te maken heeft. Van verhuur, ruimteoptimalisatie, bouwplanning tot de WOZ en BAG. Het geeft een volledig overzicht van het pand. In het rapport staat allerlei informatie over de binnen- en buiten afmetingen. Je kunt er ook de bouwlagen, bruto- en netto oppervlakte en de correcties voor de glaslijn in terugvinden.

Het rapport toont de exacte omvang van het bruto vloeroppervlak (BVO), het netto vloeroppervlak (NVO) en daarnaast ook het verhuurbaar vloeroppervlak (VVO). Het laat de werkelijke vloeroppervlakte op een transparante wijze zien.

Het NEN 2580 meetrapport biedt altijd zekerheid

Dus, het volgende keer dat je de sleutel in het slot steekt van een potentiƫle vastgoeddeal, denk dan aan het NEN 2580 meetrapport als jouw betrouwbare partner. Het gaat niet alleen om vierkante meters. Het gaat om de ware omvang en inhoud van iedere woning of zakelijk die je overweegt te huren of verhuren en te kopen of verkopen. En dan biedt een NEN 2580 meting altijd zekerheid!