woningen in Antwerpen

5 tips voor het kopen van jouw droomwoning in Antwerpen

Een droomwoning kopen in Antwerpen, een stad gevuld met cultuur, geschiedenis en architectuur. Het is een populaire stad onder jongeren en gezinnen. Het vinden van een droomwoning lijkt door de stijgende populariteit soms een lastige klus. Gelukkig bespreken we in dit artikel 5 handige tips om jouw kansen op de woningmarkt van Antwerpen te vergroten.

Wat zijn de belangrijkste wensen?

Voordat je halsoverkop woningen gaat bezoeken, is het belangrijk dat je een wensenlijst opstelt. Wat zijn belangrijke punten om mee te nemen? Hoeveel slaapkamers heb je nodig? Sta je open voor een mogelijke verbouwing? Welke buurt lijkt je leuk om in te wonen en moet deze in de buurt liggen van scholen, openbaar vervoer of een snelweg? 

Wees realistisch in het budget

Aan de hand van de wensenlijst is het tijd om te kijken naar het budget. Wat valt er te besteden? Het is belangrijk om realistisch te kijken naar het budget. Zo zorg je dat je jouw tijd niet verspilt aan het bezoeken van woningen die eigenlijk veel te veel boven het budget liggen. En ook zorg je er zo voor dat je financiële stress in de toekomst voorkomt. 

Het inschakelen van een betrouwbare makelaar

Wij raden erg aan om een makelaar in te schakelen tijdens de zoektocht naar jouw droomwoning. Het vinden van een droomwoning komt met verschillende obstakels waar je van tevoren nog niet over na hebt gedacht. Een makelaar als Heylen Exclusief heeft de expertise om je door deze obstakels te begeleiden. Daarnaast heeft een makelaar ook vaak als eerste toegang tot nieuwe woningen die op de markt komen. Zo kan je bijvoorbeeld een potentiële droomwoning als eerste bezichtigen en heb je het voordeel om snel een bod te plaatsen voordat andere potentiële kopers de woning hebben gezien.

Grondig onderzoek is van groot belang

Zodra je een woning hebt gevonden waar je helemaal verliefd op bent geworden, lijkt het soms onnodig om extra onderzoek te doen naar de historie van het pand. Dit is echter cruciaal om altijd uit te voeren. Laat bijvoorbeeld een bouwkundige keuring uitvoeren om mogelijke verborgen gebreken op te sporen, verken de buurt en vergelijk of de woning binnen de marktprijs van de buurt ligt en vraag ook informatie op van voorzieningen die in de buurt liggen. Zo weet je zeker dat de woning past bij jouw behoeftes, levensstijl en budget.

Wees bereid om je wensenlijst bij de stellen

Het vinden van een droomwoning kost tijd en geduld. Soms kom je er gaandeweg achter dat je wensenlijst toch te hoog gegrepen is voor het budget. Wees op zo’n moment bereid om jouw wensenlijst aan te passen. Ondanks dat een woning niet aan alle wensen op de lijst voldoet, kan het toch jouw droomwoning zijn en het huis zijn waar je jarenlang mooie herinneringen in gaat maken.