Hoe lang duurt het om vloerverwarming te frezen en hoeveel overlast kun je verwachten?

Vloerverwarming frezen is een populaire manier om warmte te verspreiden door je woning. Het is een efficiënte manier om je huis te verwarmen, omdat de warmte van de vloer omhoog stijgt en gelijkmatig wordt verspreid. Maar hoe lang duurt het eigenlijk om vloerverwarming te frezen en wat voor overlast kun je verwachten?

De duur

Over het algemeen duurt het frezen van vloerverwarming ongeveer 1 tot 2 dagen, afhankelijk van de grootte van je woning en het type vloerverwarmingssysteem dat je kiest. Het frezen van de sleuven in de vloer is een precieze klus die met zorg moet worden uitgevoerd. De vakman die het werk uitvoert, zal daarom de tijd nemen om ervoor te zorgen dat alles perfect wordt gedaan.

Overlast

De hoeveelheid overlast die je kunt verwachten bij het frezen van vloerverwarming hangt af van een aantal factoren, waaronder het type vloer dat je hebt en de locatie van de sleuven die worden gefreesd. Bij het frezen van de sleuven moet er stof en betonstof worden afgevoerd, dit kan voor tijdelijke overlast zorgen. De vakman die het werk uitvoert zal echter maatregelen nemen om de overlast tot een minimum te beperken. Zo zal er vaak gebruik worden gemaakt van stofafzuiging om te voorkomen dat het stof zich door het hele huis verspreidt.

Belangrijke stappen voor installatie

Het is belangrijk om te weten dat er na het frezen van de sleuven in de vloer nog een aantal stappen moeten worden genomen voordat de vloerverwarming kan worden geïnstalleerd. Zo moeten de sleuven eerst worden schoongemaakt en vervolgens worden opgevuld met speciaal vulmiddel. Dit vulmiddel zorgt ervoor dat de leidingen op hun plek blijven en dat de warmte optimaal wordt verspreid. Daarna kan het vloerverwarmingssysteem worden geïnstalleerd en aangesloten op de cv-ketel.

Duidelijke afspraken

Het is belangrijk om te weten dat je tijdens het frezen van vloerverwarming niet in je huis kunt verblijven. Dit komt omdat er stof en betonstof vrijkomt tijdens het frezen van de sleuven en dit kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is daarom belangrijk om vooraf goede afspraken te maken met de vakman die het werk uitvoert, zodat je weet wat je kunt verwachten en wat de planning is.

Efficiënte manier

Al met al is het frezen van vloerverwarming een efficiënte manier om je huis te verwarmen. Het duurt over het algemeen niet langer dan 1 tot 2 dagen en de overlast wordt tot een minimum beperkt. Zorg er wel voor dat je vooraf goede afspraken maakt met de vakman die het werk uitvoert en dat je tijdelijk een andere plek hebt om te verblijven tijdens het frezen van de sleuven in de vloer.