Stappenplan huis verkopen

Ga je voor het eerst in je leven een huis verkopen? Dan zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Zo is het bijvoorbeeld slim om je huis eerst op te knappen voordat deze in de verkoop gaat. In dit artikel bereiden we jou voor op de verkoop van het huis en de verhuizing naar het nieuwe huis. Van het inschakelen van een goede makelaar tot het inschakelen van een verhuisbedrijf. Lees gauw verder en doe je voordeel met onze verhuistips!

Huis verkopen, hoe begin je ermee?

Wanneer je van plan bent om je huis te verkopen neem je contact op met een makelaar. Er zijn behoorlijk wat makelaars die jou hiermee van dienst kunnen zijn. We raden aan om met meerdere makelaars in gesprek te gaan en te kijken bij wie je het beste gevoel hebt. Bij de verkoop van je huis wil je natuurlijk wel met de juiste makelaar samenwerken. MB makelaars in Breda is bijvoorbeeld een betrouwbare keuze. Daarbij raden we aan dat je alvast goed nadenkt over wat je ervoor terug wilt. Ben je op zoek naar een huisje in de nieuwbouw of woon je liever in een oud pand aan de grachten van de stad? Eventueel kun je overwegen om hiervoor een aankoopmakelaar in te schakelen.  

De verhuizing inplannen

Vervolgens moet je een verhuizing inplannen. Wanneer je nog nooit eerder verhuisd bent, dan kan dit best overweldigend zijn. Er zijn namelijk veel dingen waar je aan moet denken. Zo is het belangrijk om een lijst te maken met spullen die je wilt meenemen, een verhuiswagen en verhuislift huren, verhuisdozen aanschaffen en bepaalde instanties en organisaties inlicht over je verhuizing. Zo is het belangrijk dat je de adreswijziging op tijd doorstuurt, aangezien het bij veel organisaties ook een tijd kan duren voordat ze de nieuwe adresgegevens hebben bijgewerkt. Organisaties en instanties die je moet inlichten? De Gemeente, je werkgever, de sportschool, sportverenigingen, tijdschriften, kranten, energiemaatschappij en ga zo nog maar even door. Het is slim om een lijst te maken met mensen die je moet inlichten, zodat je deze op tijd kunt contacten.  

Nieuw huis vinden

Vind je het lastig om een geschikte woning te vinden dan zou je ook kunnen overwegen om een aankoopmakelaar in te huren. Deze mensen weten precies wat het huizenaanbod is en vinden altijd wel een geschikte woning voor je. Een makelaar inhuren is daarom geen slecht idee!