3 voordelen van keramische vloertegels in de woonkamer

Als het gaat om het selecteren van de vloer voor de woonkamer, heb je veel opties om uit te kiezen. Woonkamer vloertegels zijn een populaire keuze onder huiseigenaren. Dit type vloer is duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Keramische tegels zijn ook verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, vormen en patronen. Dus kunnen ze gemakkelijk worden aangepast bij elke interieur stijl. Je kunt zelfs keramische tegels vinden die lijken op parketvloeren of natuurstenen vloeren. Met de vele opties die beschikbaar zijn, zul je in staat zijn om de juiste keramische tegels te vinden die passen bij je persoonlijke voorkeur. Hier zijn drie voordelen van het installeren van keramische vloertegels.

Keramische tegels zijn duurzaam

Keramische tegels worden gemaakt door klei of andere natuurlijke materialen te verhitten tot hoge temperaturen. Ze kunnen tientallen jaren meegaan als ze goed worden onderhouden door regelmatige reiniging en afdichting. Het porselein glazuur op de bovenkant maakt ze krasbestendig en vlekbestendig. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken dat jouw keramische vloertegels beschadigd raken door dagelijkse slijtage of per ongeluk morsen. Dit maakt ze ideaal voor elke kamer in je huis zoals keukens, badkamers en woonkamers. 

Eenvoudig onderhoud

Keramische tegels zijn gemakkelijk te onderhouden omdat ze geen vocht absorberen zoals sommige andere soorten vloeren doen. Het schoonmaken van keramische vloertegels is eenvoudig omdat ze kunnen worden gewassen met water en een mild schoonmaakmiddel zoals een schoonmaakmiddel op azijnbasis. Deze reiniger zal geen residu achterlaten op het oppervlak van deze tegels. Je kunt ze ook regelmatig schoonmaken met een zachte microvezel doek of dweil om stof en vuildeeltjes van het oppervlak te verwijderen. Zo wordt het niet vuil na verloop van tijd wegens de opbouw van stof en vuil tussen de spleten van deze tegels.

Beschikbaar in vele verschillende kleuren en texturen

Keramische vloertegels komen in een scala aan kleuren en patronen die in elke decor stijl passen. Ze zijn verkrijgbaar in effen of gedessineerde tegels. Of je nu een eigentijdse of traditionele stijl wil, er is zeker iets wat past. Bijvoorbeeld, als je de juiste vloer voor een industriƫle stijl huis zoekt, kun je kiezen voor de beton-look keramische tegels. Als je de woonkamer liever een natuurlijk tintje wilt geven, kun je kiezen voor een keramisch parket of een tegelvloer in natuursteenlook. Deze vloeren zijn niet van echt hout en steen te onderscheiden. Natuurlijk ogende keramiek ziet er erg luxe uit in de woonkamer.