Vloer beschermen tegen krassen

Ben je net verhuisd? Of heb je net een nieuwe vloer laten leggen? Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je nieuwe vloer en het zou zonde zijn als er zomaar een kras in de vloer komt. Het beschermen van de vloer is dan ook belangrijk. Dit kun je doen door het goed onderhouden van de vloer, maar ook met kleine maatregelen zoals het plaatsen van viltdoppen onder meubels kun je vervelende verrassingen voorkomen.

Onderhoud van de vloer

Elke vloer is anders en heeft zijn eigen kenmerken. Een houten vloer vraagt bijvoorbeeld voor een ander soort onderhoud dan tapijt. De vloer beschermen kan dan ook door het gebruiken van de juiste reinigingsmiddelen. Tapijt kan bijvoorbeeld worden schoongemaakt met speciale tapijtreiniger, terwijl je dit natuurlijk niet voor de houten vloer moet gebruiken. Kijk van tevoren goed welke schoonmaakmiddelen geschikt zijn voor jouw vloer. Kom je er niet uit? Laat je dan adviseren door iemand die er verstand van heeft. 

Viltdoppen onder je meubels

In een huis wordt geleefd. Stoelen worden continu verschoven, maar ook dat ene tafeltje staat niet altijd op zijn plek. Pas wel op met het verschuiven van meubels, dit kan namelijk krassen veroorzaken en de vloer beschadigen. Gelukkig is dat makkelijk te voorkomen. Het enige wat je hoeft te doen, is het aanschaffen van viltdoppen. Plaats deze vervolgens onder de poten van stoelen of tafels. Dit zorgt ervoor dat er geen lelijke krassen meer op de vloer kunnen komen. Let er wel op dat je deze viltdoppen regelmatig vervangt. Als deze verslijten, kunnen deze namelijk alsnog voor krassen zorgen.

Ik heb huisdieren, wat nu?

Als je huisdieren hebt, lijkt het soms moeilijk om de vloer zo mooi mogelijk te houden. Een hond kan krassen veroorzaken met zijn of haar pootjes, maar een kat kan ook krasjes achterlaten. Het regelmatig knippen van de nageltjes van je huisdier kan er voor zorgen dat de vloer in goede staat blijft. 

Door het gebruik van een beschermend onderhoudsmiddel, krijgt de vloer een beschermlaag en is deze vervolgens beter bestand tegen krasjes en vlekken.