Hoe creëer ik een uniek interieur

Het interieur is eigenlijk nooit af. Er is altijd wel iets wat je anders wilt of iets wat je mist. Wil jij je hele interieur omgooien en er iets unieks van maken? Klassiek, modern, design, landelijk, er zijn allemaal verschillende stijlen voor het interieur. Soms is het lastig om te kiezen welke stijl jij wilt hebben in jouw huis. Of misschien wil je wel een mix van verschillende stijlen. Wij geven je een paar tips over hoe jij je interieur uniek kunt maken.

Kleuren die bij jou passen

Kleur geeft je huis karakter. Kies daarom kleuren die bij jou passen, jij kan namelijk bepalen wat je interieur gaat uitstralen. Wil je juist dat het huis warmte uitstraalt? Of neig je toch naar de koele kant. Gebruik voor een mooi geheel een kleur die al aanwezig is in je meubels of accessoires. Wees niet bang om een felle kleur op de muur te verven. Dit kan verrassend goed uitpakken en als je het niet mooi vindt, dan verf je het gewoon over, toch? De kleuren die nu hip zijn, zijn okergeel, koel blauw, pastelkleuren en grijs. Kies kleuren die het beste bij jou passen, zo wordt het echt jouw eigen plekje.

De vloer

De vloer is een erg belangrijk onderdeel van het interieur. Het is namelijk het grootste oppervlak in je huis en bepaalt mede de sfeer van je gehele interieur. De kleur, de stijl en het materiaal van de vloer spelen allemaal mee met de uitstraling van jouw huis. Het is belangrijk om jezelf af te vragen wat jij nou eigenlijk mooi vindt. Houd je meer van een warme houten vloer of ga je voor een mooie gietvloer? Houd bij het kiezen van een vloer de stijl van je interieur altijd in gedachten. De vloer moet namelijk wel passen bij de uitstraling van je meubels en accessoires. Je moet niet alleen op het uiterlijk van de vloer letten, maar ook op het gebruiksgemak. Heb je bijvoorbeeld kinderen of huisdieren? Dan kun je beter kiezen voor een slijtvaste gietvloer in plaats van een houten vloer.

Meubels en accessoires

Een uniek interieur creëer je met unieke meubels en accessoires. Haal niet al je meubels bij de Ikea weg, maar kijk ook eens rond bij een woonwinkel in Breda of tweedehandszaken. Hier vind je vaak unieke spullen. Een interieur maak je namelijk persoonlijk en uniek met bijzondere meubels of accessoires. Ook een leuk idee: neem elke keer als je op reis gaat een aandenken mee en plaats dit in je interieur. Maak het echt jouw huis met het toevoegen van herinneringen aan leuke reizen of dierbaren.