Hörmann garagedeuren en voordeuren

Het Duitse merk Hörmann heeft een uitgebreid aanbod van garagedeuren en voordeuren die voor allerlei soorten woningen geschikt zijn. In dit blog vertellen we je alles over de mogelijkheden.

Hörmann voordeuren

Hörmann voordeuren zijn van hoge kwaliteit en in stalen of aluminium uitvoering verkrijgbaar. Het voordeel van de Hörmann voordeuren is dat ze bijzonder duurzaam zijn en een isolerende werking hebben, waardoor tocht en kou minder snel door de voordeur komen. 

Dat is bij ouderwetse houten voordeuren wel anders. Doordat hout een natuurlijk materiaal is dat werkt (krimpt en uitzet) ontstaan er in de verschillende seizoenen kieren in de deur waardoor tocht en kou eenvoudig je woning binnen kan komen. Dat heeft gevolgen voor de energierekening waar je in deze tijden met de hoge energieprijzen niet blij van wordt.

De voordeuren van Hörmann zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen. Denk aan keuzes in raamvormen, deurbeslag en uiteraard ook kleuren. Bekijk alle Hörmann aluminium voordeuren.

Hörmann garagedeuren

Naast de voordeuren biedt Hörmann een uitgebreid assortiment aan van kwalitatief hoogstaande garagedeuren. Het mooie van Hörmann garagedeuren is dat ze naadloos aansluiten qua uiterlijk op de voordeuren. Zo ontstaat er een mooi geheel als je naar de aanblik van je woning kijkt. De verschillende soorten garagedeuren die leverbaar zijn, zijn:

  • Sectionaaldeuren: strakke moderne garagedeuren die zijn gebouwd uit smalle deurpanelen die goed geïsoleerd zijn. Sectionaaldeuren zijn leverbaar in verschillende motieven en kleuren, zodat er altijd een passende oplossing is voor jouw woning.
  • Kanteldeuren: de echte klassieker onder de garagedeuren, maar zeker niet een verkeerde keuze. Dit type deur is eenvoudig in gebruik en oerdegelijk. Kanteldeuren zijn budgetvriendelijk, dus ideaal als je de garage gewoon wilt kunnen afdichten zonder er veel geld aan uit te geven.
  • Openslaande garagedeuren: de absolute trend onder de garagedeuren zijn toch wel de openslaande garagedeuren van Hörmann. Dat komt doordat deze deuren er bijzonder strak uitzien, goed geïsoleerd zijn en het zelfs mogelijk is om ramen in het deurblad te laten plaatsen. Steeds minder mensen parkeren hun auto in de garage en vervangen hun garagedeur voor openslaande garagedeuren.
  • Roldeuren: roldeuren zijn de ideale keuze als je de garage als opslagplaats wilt gebruiken. De deur neemt nauwelijks ruimte in, in de garage waardoor je zo goed als de volledige ruimte tot je beschikking hebt. Garage roldeuren zijn overigens niet te vergelijken met de roldeuren die voor opslagboxen worden gebruikt. Dat soort roldeuren zijn bijzonder zwak en niet geïsoleerd. Garage roldeuren zijn wel goed geïsoleerd en een stuk steviger.

Laat je adviseren door een Hörmann dealer

De producten van Hörmann kun je het beste bij een Hörmann dealer kopen. Dit zijn bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in de Hörmann producten. Door de productkennis kunnen de adviseurs je van een goed advies voorzien, zodat je de juiste producten koopt.