Duurzaam verhuizen: deze maatregelen kunt u nemen

Er zijn verschillende manieren om op een duurzame manier te verhuizen. Hieronder staan enkele belangrijke stappen op een rijtje.

Maak een lijst van spullen die u wilt meenemen

Door te bepalen wat u wilt meenemen naar uw nieuwe woning, kunt u beter inschatten hoeveel verhuisdozen en verpakkingsmateriaal u nodig heeft. Dit kan helpen om het gebruik van te veel verpakkingsmateriaal te verminderen.

Gebruik gerecycled verpakkingsmateriaal

In plaats van nieuw verpakkingsmateriaal te kopen, kunt u ook gebruikmaken van gerecycled materiaal, zoals kartonnen dozen die u heeft bewaard van eerdere verhuizingen of die u kunt lenen van vrienden of familie.

Vermijd het gebruik van plastic verpakkingsmateriaal

Plastic verpakkingsmateriaal is vaak niet duurzaam en kan moeilijk te recycleren zijn. Probeer in plaats daarvan te kiezen voor duurzame verpakkingsmaterialen, zoals papieren zakken of biologisch afbreekbare verpakkingsmaterialen.

Gebruik professionele verhuizers met een duurzaamheidscertificaat

Er zijn steeds meer verhuisbedrijven die een duurzaamheidscertificaat hebben en die werken met duurzame vervoersmiddelen en verpakkingsmaterialen. Door een dergelijk bedrijf in te huren, kunt u ervoor zorgen dat uw verhuizing op een duurzame manier plaatsvindt.

Overweeg het huren van een verhuiswagen in plaats van het gebruiken van een vrachtwagen

Als u een maar een aantal spullen hoeft te verhuizen, kunt u overwegen om een verhuiswagen te huren in plaats van een vrachtwagen. Dit kan helpen om het gebruik van te veel brandstof te verminderen en de uitstoot van uw verhuizing te verlagen.

Vermijd het weggooien van spullen die u niet meer nodig heeft

In plaats van spullen weg te gooien die u niet meer nodig heeft, kunt u ze doneren aan een goed doel of ze verkopen op een rommelmarkt of online. Zo zorgt u ervoor dat de spullen een tweede leven krijgen in plaats van dat ze naar de afvalbak gaan.

Bron: https://www.verhuisbedrijfnoord.nl/